Contact
Nieuws
Facebook
Riet en dakdekkersbedrijf DEN OUDEN
Trumanlaan 36
4463 WS Goes
Tel. +31 (0)6 21574686
Fax: + 31 (0)113 501352
Email: info@redcedar-dak.nl

Nieuws

 

Boomhut Leeuwarden

Sinds kort heeft Leeuwarden er een bijzonder slaapplek bij. Een boomhut in hartje centrum, de eerste klas shingles op het dak maken het natuurlijk helemaal af!

Sinds vrijdag heeft Leeuwarden er een hotel bij. Een bijzonder hotel, want als je hier wilt slapen moet je de boom in. Op de Zuidergrachtswal is namelijk een boomhut met hotelkamer geplaatst.
Aan de Zuidergrachtswal, vlakbij voormalig gevangenis Blokhuispoort, is de eerst hotelkamer in de bomen geplaatst. De hotelkamer is bedacht door ondernemer Oane Hoekstra. Hij liet zich vooral inspireren door Harlingen, waar je kan slapen in een reddingsboot of in een oude havenkraan.
De ondernemer heeft de hotelkamer samen met Technotrain ontworpen, ontwikkeld en gebouwd. Technotrain is een bedrijf uit Dokkum welke gespecialiseerd is in freeswerk voor de hout- en bouwindustrie. Het plan is om de hotelkamer, ook wel Pod genoemd, tot 2018 in de boom te laten hangen. Hoekstra wil graag meer van zulke Pods in Leeuwarden neerzetten, voornamelijk op braakliggende terreinen.
De hut is 4,5 meter breed, 6 meter lang en 3,5 meter hoog. De boomhut beschikt over een bed voor 2 personen, een toilet, douche en klein keuken. Wanneer de eerste gasten de boom in kunnen om hier te overnachten is nog niet bekend. Ook de prijs voor een overnachting in deze boomhuthotelkamer is nog niet bekend. Wat ik wel weet, is dat ik er ook wel in wil slapen. Waar kan ik mij aanmelden?

Meer info over boomhotels? www.recreatiepods.nl

 


 

Nieuwe producten voor professionals

We zijn altijd op zoek naar uitbreiding en verbetering in het assortiment. Een zo compleet mogelijk aanbod bieden op het gebied van houten shingles.

Vanaf heden weer twee nieuwe artikelen.

Structuurmat:
een waterdichte en ventilerend onderdak in één.
Vervangt in één keer de spinvliesfolie, tengels en latten.
Scheelt veel in tijd tegen nagenoeg dezelfde materiaalkosten.
Alleen toe te passen op tuinhuizen en gevels met een lage
dampbelasting van binnenuit.

 

 

 Legstriphouder:

een ideaal hulpmiddel om shingles sneller en beter te leggen. Samen met een legstrip kunnen shingles wel tot 30% sneller gelegd worden. Het laten verspringen van de naden wordt op deze manier overzichtelijker en makkelijker.

 

Kijk voor beide producten in onze handleiding en assortiment brochure voor meer info.

 

 

 

 


 

PEFC LogoJuli 2014

We zijn blij te kunnen melden dat we vanaf juli 2014 officieel het PEFC certificaat in handen hebben! Met dit certificaat bewijzen we ons te willen inzetten voor een duurzaam houtbeleid en een gezonde toekomst voor de houtsector.
Het PEFC keurmerk is het grootste keurmerk ter wereld in duurzaam bosbeheer. Houten producten, zoals onze red cedar dakshingles, geleverd met een PEFC certificaat komen gegarandeerd uit duurzame bosbouw. Het geeft een garantie dat de hele keten, van bosbouwer tot eindverwerker, zich houd aan de regels en procedures die zijn opgesteld om de bossen gezond en in stand te houden.
Meer info over het PEFC keurmerk is te vinden op www.pefcnederland.nl

 April 2014

In dierenpark Rhenen hebben we mee mogen werken aan een apart project. Naast de berenkuil is een Karpatendorp gemaakt dat verwijst naar het gebied waar de beren vandaan komen. Het Karpatendorp bestaat uit een paar authentieke gevels in oude stijl en is een rust en foto moment in het park. Enkele daken hebben we voorzien van 24’’ No3 red cedar houten shingles welke in een heel wild verband zijn geplaatst om zo de oude sfeer na te bootsen.

We feliciteren Ouwehands Dierenpark met het Karpatendorp als mooie aanwinst voor het park.
November 2013

Om onze kennis in producten te vergroten hebben we in november 2013 verschillende zagerijen bezocht in British Colombia. Elke zagerij heeft een eigen werkwijze en discipline. Het is goed om te zien op welke manier ze hun producten maken. Een leerzame trip waarmee we de markt beter hebben leren kennen en onze afnemers nog beter kunnen voorzien van een goed advies.

Tevens was er de mogelijkheid om tijdens deze reis een paar dagen praktisch mee te werken op een dak waarvan de oude shakes werden vervangen voor nieuwe. Door het meewerken met een paar doorgewinterde Canadese dakdekkers komen er kleine praktische vragen naar boven die niet in een boek of handleiding vermeld staan. Ondanks de andere kijk op veiligheid in Canada toch een erg leerzame een waardevolle minicursus.PEFC logo
Sustainable Forestry
loods / tevens bezoekadres (op afspraak!): Albert Joachimikade 39 4463 AA Goes